AUTOMOTIVE COLLEGEAUTOMOTIVE COLLEGE


Automotive college


Heb jij passie voor alles wat rijdt? Bij het Automotive College vind je al onze opleidingen die te maken hebben met auto’s, motoren, fietsen, vrachtauto’s en met transport en logistiek. Opleidingen voor als je (bedrijfs)auto’s wilt repareren, verkopen, je eigen onderneming wilt starten of als manager aan de slag wilt gaan. Het college maakt onderdeel uit van de Tech Campus Nieuwegein. Het Tech, ICT, Bouw & Interieur en Automotive College wisselen kennis en lessen uit zodat jij beter op je toekomst bent voorbereid.

Op het Automotive College vind je alle opleidingen die te maken hebben met auto’s, motoren, fietsen, vrachtauto's, transport en logistiek. Je bent verzekerd van boeiende lessen, praktische opdrachten en een directe aansluiting op de mobiliteitsbranche door samenwerking met de brancheorganisaties.CARROSSERIETECHNIEK

Een auto zonder deuk of krasje is bijna ondenkbaar. Zonder schadeherstellers, autospuiters, carrosseriebouwers of caravanherstellers zouden de bewonderende blikken van voorbijgangers steevast ontbreken. In dit vakgebied vol hoogwaardige technologie stel je dus hoge eisen aan het herstellen en het bouwen van de carrosserie en het interieur van de auto's, caravans en campers. Vanzelfsprekend laat je straks alle auto's de show stelen. 

MOTORVOERTUIGENTECHNIEK
Het belangrijkste van de auto is de motor. Je moet weten hoe die in elkaar zit, wat er tijdens de verbranding in de motor gebeurt en hoe je dat kunt veranderen. De kracht die vrijkom in de motor moet worden overgebracht op de wielen. De overbrenging en de wielen, met het remsysteem, vallen dus ook onder motorvoertuigentechniek. Als autotechnicus controleer en repareer je de motor, je inspecteert het verbrandingsproces en je reviseert het remsysteem. Je zorgt ervoor dat elke klant met een gerust hart in de auto stapt. 

TWEEWIELERTECHNIEK
Zonder bekwame fietstechnici kunnen veel mensen langs de weg staan. Tenslotte gaan ook fietsen (tweewielers) zo nu en dan kapot. In dit vakgebied controleer en repareer je tweewielers tijdens onmisbare onderhoudsbeurten. Zo zorg je dat elke klant onbezorgd opstapt. In de tweewielertechniek kies je uit twee werkend leren-opleidingen: Fietstechnicus en Eerste Fietstechnicus. Wij werken samen met de Innovam Groep en de BOVAG zodat de opleidingen dicht bij de praktijk staan.

BEDRIJFSAUTOTECHNIEK 
Transport en logistiek is een sterk groeiende sector. Bedenk maar eens hoeveel vrachtwagens er nodig zijn alle online bestellingen af te leveren. Dat doen wij met een compleet nieuwe werkplaats met moderne technieken. Je krijgt les van een docententeam dat op de hoogte is van de meest actuele ontwikkelingen in de branche. Alles gebeurt in nauwe samenwerking met de BOVAG en truckdealers. Uiteindelijk ga je als technisch specialist bedrijfsauto's of als eerste bedrijfsautotechnicus aan de slag. Je controleert en repareert de motor, je inspecteert het verbrandingsproces en je reviseert het remsysteem. Je zorgt ervoor dat elke klant met een gerust hart in de bedrijfsauto stapt.

MANAGEMENT & SALES & AFTERSALES
Als verkoper, verkoopmanager of -adviseur moet je uiteraard over het nodige commerciële inzicht beschikken. Maar ook klantvriendelijkheid en collegialiteit zijn belangrijke factoren. Want auto’s verkopen doe je niet alleen. Ben je gek op mensen, kun je goed luisteren en wil je leren verkopen, dan zijn deze opleidingen iets voor jou.

TRANSPORT & LOGISTIEK
Zonder transport staat alles stil; zonder behendige chauffeurs bereiken goederen, grondstoffen, levensmiddelen en bouw materialen nooit tijdig hun bestemming. Als logistiek medewerker regel je dat het goederentransport zonder problemen plaatsvindt en als planner bedenk je het juiste traject. In dit vakgebied zorg je dat Nederland als distributieland op de kaart blijft staan. Straks garandeer je dat goederen overal en altijd in goede staat aankomen.

 

 Sitemap

›    Over ons

›    Privacy & Disclaimer

›    Contact